Tuinrenovatie

Is de zandbak of schommel nog steeds aanwezig in uw tuin, terwijl de kinderen al bijna het huis uit zijn? Dan is het de hoogste tijd om uw tuin te renoveren. Met een tuinrenovatie kunt u de basis van uw huidige tuin behouden, maar uw tuin er toch weer als nieuw uit laten zien. Lees snel verder voor de kosten van tuinrenovatie en wat een renovatie voor u kan betekenen.

Kosten tuinrenovatie

Het is erg lastig om van te voren te zeggen hoeveel een tuinrenovatie u gaat kosten. In de meeste gevallen blijft een groot gedeelte van uw tuin bewaard. Een tuinman kijkt alvorens hij aan de slag gaat wat er bewaard blijft en wat er vervangen moet worden. Gemiddeld kost tuinrenovatie € 50 tot € 100 per m². Hier zitten de arbeidskosten en de materiaal kosten bij inbegrepen.

De delen van uw tuin die niet vervangen hoeven te worden, worden (indien nodig) onder handen genomen door uw tuinman. De kosten van het opknappen van bestaande delen van uw tuin ziet u hieronder.

Dienst

Kosten inclusief btw

Tuinman€ 35 - € 50 per uur

Renovatie voor en na

De delen van uw tuin die echt aan vervanging toe zijn of die u vervangen wilt hebben worden vervangen door de tuinman. In het volgende overzicht staan de gemiddelde materiaal kosten als deze nieuw worden aangelegd.

Materiaal

Gemiddelde prijs per m² inclusief btw

Gras€ 5 - € 10
Beplanting€ 12 - € 28 (afhankelijk van uw voorkeur)
Straatwerk€ 10 - € 65 (afhankelijk van steensoort)
Houten vlonders€ 50 - € 125 (afhankelijk van houtsoort)

Tuinrenovatie duur? Niet als u eerst vooronderzoek doet naar de prijzen van verschillende hoveniersbedrijven. Het loont om meerdere offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken alvorens u akkoord gaat met een prijs. Wist u dat u met het vergelijken van offertes tot wel 40% bespaart? Dit komt door de flinke prijsverschillen tussen de verschillende tuinmannen. Met het vergelijken van offertes weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor de renovatie van uw tuin. Vraag bij ons met slechts één offerteaanvraag prijsinformatie aan bij hoveniersbedrijven bij u in de regio. Het enige wat u hoeft te doen is het offerteformulier invullen. Wij doen de rest voor u. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Besluit u om toch af te zien van tuinrenovatie? Dat is geen enkel probleem, u zit nergens aan vast. De offerteaanvraag is namelijk geheel gratis en vrijblijvend.

Houten terras met loungeset

Mix van oud en nieuw

Het prettige van tuinrenovatie is dat de basis van uw huidige tuin behouden blijft. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde elementen te behouden, zoals bestrating of beplanting. Een totale renovatie is natuurlijk ook mogelijk. Een tuinman zou zeggen: U vraagt, wij tuinieren! Enkele werkzaamheden die komen kijken bij het renoveren van uw tuin zijn:

  • Het verplaatsen en/of verwijderen van planten
  • Het snoeien van bomen en/of struiken
  • Het herstellen van uw gazon
  • Het herstellen van bestrating en/of beschutting
  • Het verwijderen van onkruid

Welke werkzaamheden er nodig zijn bij de renovatie van uw eigen tuin ligt geheel aan u. U bent de baas over uw eigen tuinrenovatie, dus u beslist hoeveel er vervangen gaat worden. Het is aan te raden om de elementen die nog in goede staat zijn te bewaren. De mix van oude en nieuwe elementen in uw tuin geeft vaak een mooi effect. Als u er voor kiest om uw huidige beplanting te houden, heeft dit als voordeel dat deze al volgroeid zijn.

Toch iets totaal anders?

Is de basis van uw tuin niet meer geschikt of wilt u iets totaal anders? Dan kunt u ervoor kiezen om uw tuin opnieuw aan te laten leggen. Als u kiest voor tuinaanleg blijft er niets van uw huidige tuin bewaard. Een geheel nieuwe tuin is duurder dan tuinrenovatie. Bij tuinrenovatie hoeven de elementen in uw tuin die nog een ronde mee kunnen niet vervangen te worden. Vaak is er met wat kleine aanpassingen al veel te bereiken. Met iedere vierkante meter die u besluit te behouden bespaart u tot € 100. Tel uit uw winst!

Tuin met zwembad

Tuinonderhoud

Als u net heeft geïnvesteerd in een tuinrenovatie is het zonde om uw tuin te verwaarlozen. Als u uw tuin één keer in de twee maanden onderhoudt of laat onderhouden zorgt u ervoor dat uw tuin aantrekkelijk en verzorgd blijft. Heeft u geen groene vingers, maar wilt u wel dat uw tuin onderhouden wordt? Laat uw tuin dan onderhouden door een hovenier of tuinman. Als u kiest voor een onderhoudscontract heeft u helemaal geen omkijken naar uw tuin. Het enige wat u nog hoeft te doen in uw tuin is genieten.

Betaal niet te veel voor tuinrenovatie

Eén keer per decennium is uw tuin toe aan een grote opknapbeurt. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het aan te raden een hoveniersbedrijf in te schakelen voor het renoveren van uw tuin. Wilt u uw tuin laten opknappen door een professional maar wilt u hier niet de hoofdprijs voor betalen? Met het vergelijken van offertes van verschillende hoveniersbedrijven bespaart u tot maar liefst 40% op uw tuinrenovatie. Vraag bij ons geheel gratis en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van hoveniersbedrijven bij u in de buurt. Het invullen van de aanvraag duurt slechts 2 minuutjes en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Als u de offertes naast elkaar houdt zult u zien dat er een groot prijsverschil zit tussen de verschillende specialisten. Met het vergelijken van offertes bespaart u dus al snel tientallen euro’s.

Tuin met verhoging