Tuinman

Als u naar uw tuin kijkt ziet u, letterlijk en figuurlijk, door de bomen het bos niet meer. Is uw tuin toe aan onderhoud, maar heeft u geen groene vingers of geen tijd om dit zelf te doen? Wacht niet langer en laat een tuinman u uit uw lijden verlossen. Alles wat u wilt weten over het inschakelen van een tuinman leest u hier.

Kosten tuinman

Een tuinman is de oplossing als u zelf geen zin of tijd heeft om uw tuin te onderhouden. Het onderhouden van uw tuin is namelijk erg zwaar en tijdrovend. U schakelt een tuinman in voor alle groenverzorging in uw tuin. Iedere tuin is anders en vraagt om een andere vorm van onderhoud. Om deze reden is het lastig om een gemiddelde prijs te geven voor het inschakelen van een tuinman. Wel kunt u het uurloon van een tuinman meenemen in de kostenberekening. In het onderstaande overzicht ziet u het gemiddelde uurloon van een tuinman.

Dienst

Kosten inclusief btw

Tuinman€ 35 - € 50 per uur

In België ligt het uurloon van een tuinman tussen € 35 en € 50. De uiteindelijke kosten hangen dan ook vooral af van de werkzaamheden die de tuinman moet verrichten. Het uurloon van de tuinman is exclusief voorrijkosten, materiaalkosten en de kosten voor het gebruik van speciale machines. Het is verstandig om met uw tuinman een prijs af te spreken voor de verzorging van uw tuin. Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan.

Ontdek de voordeligste tuinman

Als u op zoek bent naar een tuinman, merkt u dat er tientallen hoveniersbedrijven actief zijn bij u in de buurt. Maar hoe vindt u de geschikte tuinman met de beste prijs/kwaliteit verhouding? Het prijsverschil tussen de verschillende tuinmannen loopt op tot maximaal 40%. Voorkom dat u te veel betaalt en vergelijk meerdere specialisten zodat u de beste deal maakt. Vul hier ons offerteformulier in waarmee u binnen 2 minuten een offerteaanvraag doet bij erkende tuinmannen in uw regio. Binnen 2 werkdagen ontvangt u geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes. Als u de ontvangen offertes naast elkaar legt ziet u in één oogopslag welke tuinman het beste aanbod doet.

Tuin met sloot erachter

Meer dan slechts tuinonderhoud

Bomen en struiken snoeien, onkruid verwijderen of het gazon maaien. Een ervaren tuinman is in te schakelen voor al het werk dat in de tuin gedaan moet worden. Maar wist u dat een tuinman meer dingen doet dan uitsluitend tuinonderhoud? Zo onderneemt een tuinman onder andere de volgende activiteiten:

  • Het geven van tuinadvies
  • Het ontwerpen van een nieuwe tuin
  • Het renoveren van een tuin
  • Het aanleggen van een nieuwe tuin

 Het geven van tuinadvies

Heeft u tips nodig over de beplanting of inrichting van uw tuin? Aarzel dan niet om uw tuinman te benaderen voor een passend tuinadvies. De tuinman komt bij u langs om samen met u naar uw tuin te kijken en uw vragen te beantwoorden.

Tuinman

Het ontwerpen van uw tuin

U wilt iets nieuws met uw tuin, maar u heeft werkelijk geen idee hoe u het wilt inrichten? Laat uw tuin ontwerpen door een tuinman! Het laten maken van een tuinontwerp heeft als voordeel dat u van te voren weet wat u te wachten staat. Een tuinman maakt voor u een tuinontwerp dat past bij uw wensen, omgeving, huis en budget.

Het renoveren van uw tuin

Is de basis van uw tuin nog goed, maar wilt u wel een aantal dingen vervangen hebben? Ook voor tuinrenovatie bent u bij uw tuinman aan het juiste adres. Een tuinman kijkt voordat hij aan de slag gaat samen met u wat er bewaard blijft en wat er vervangen moet worden. De delen van uw tuin die volgens u niet vervangen hoeven te worden, worden (indien nodig) onder handen genomen door uw tuinman. De mix van oude en nieuwe elementen in uw tuin geeft vaak een mooi effect.

Het aanleggen van een nieuwe tuin

Wilt u toch iets totaal anders met uw tuin? Ook voor tuinaanleg schakelt u uw tuinman in! Het grote verschil tussen tuinrenovatie en tuinaanleg is dat het bij tuinaanleg gaat om een compleet nieuwe tuin. Er blijft bij tuinaanleg niks bewaard van de oude tuin, u begint met een schone lei. De werkzaamheden van een tuinman die komen kijken bij het aanleggen van een nieuwe tuin zijn onder andere het planten van bomen en planten en het leggen van bestrating.

Tuinman

Besparen op uw tuinman

Te veel betalen is nooit leuk. Wij hebben voor u twee tips waardoor het besparen op een tuinman wel erg eenvoudig wordt. Lees de onderstaande twee bespaartips goed door en laat het besparen beginnen.

  1. Doe zelf klusjes. Besparen op de kosten doet u door zelf klusjes te doen in de tuin, mits u hier de tijd voor heeft. Vraag aan uw tuinman wat voor klusjes u kunt aanpakken tussen het geplande onderhoud door. Werkzaamheden als het wieden van onkruid en het bij elkaar harken van bladeren zijn ook geschikt voor iemand zonder groene vingers. Alle beetjes helpen. Het uitvoeren van deze werkzaamheden bespaart uw tuinman tijd en u bespaart daarmee geld.
  2. Vergelijk offertes. Zoals eerder in dit artikel vermeld staat, is het aanbod van tuinmannen in uw regio enorm. Al deze tuinmannen leveren dezelfde diensten, maar wel tegen verschillende prijzen. Wist u dat het prijsverschil tussen de verschillende tuinmannen oploopt tot maximaal 40%? Om er achter te komen welke tuinman het voordeligste is, raden wij u aan om meerdere offertes aan te vragen en deze te vergelijken. Veel werk? Niet als u de aanvragen bij ons doet. Bij ons vraagt u geheel gratis en vrijblijvend met één offerteaanvraag tot wel 6 offertes aan bij professionele tuinmannen bij u in de regio. Het aanvragen van deze offertes kost u hooguit 2 minuten van uw tijd. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Door de offertes met elkaar te vergelijken haalt u in no time de goedkoopste tuinman er tussenuit. Besparen was nog nooit zo eenvoudig.

Tuinonderhoud