Tuinman gezocht

Bent u op zoek naar een ervaren tuinman om uw tuin mooi groen te houden? Door het grote aanbod is het vinden van een geschikte tuinman lastig, vooral als u niet goed weet waar u op moet letten. Lees snel verder in dit artikel voor handige informatie over het vinden van een geschikte tuinman, de gemiddelde kosten en wat een tuinman voor u kan betekenen.

Wat kost een tuinman?

Als u zelf geen tijd of zin heeft om uw tuin of gazon regelmatig te onderhouden, dan is het verstandig om een tuinman in te schakelen. Tuinmannen nemen met alle plezier uw tuin onder handen en zorgen ervoor dat u uiteindelijk geniet van een mooi verzorgde tuin. Dat klinkt natuurlijk heel fijn. Heeft u nog niet eerder naar een tuinman gezocht? Dan heeft u waarschijnlijk geen goed beeld van de gemiddelde kosten. De kosten van een tuinman zijn afhankelijk van de werkzaamheden. Bekijk hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten.

DienstGemiddelde kosten (incl. btw)
Onderhouden en herindelen van uw tuin€ 35 - € 45 per uur
Gras aanleggen € 5 - € 10 per m2
Beplanting€ 10 - € 30 per m2
Tuinontwerp€ 360 - € 900
Tuinaanleg€ 75 - € 250 per m2

Zoals u hierboven ziet, kost het inhuren van een tuinman gemiddeld € 35 – € 45 per uur. Voor specifieke taken zoals gras aanleggen en beplanting hanteert de tuinman een apart tarief dat bovenop de uurprijs komt. Als u eerder een tuinman gezocht heeft, weet u vast wel dat het vinden van een goedkope tuinman geen makkelijke klus is. Vraag daarom hier gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt binnen een aantal werkdagen offertes van tot wel 4 tuinmannen. Vergelijk deze offertes om de tuinman te vinden met de beste prijs-kwaliteit verhouding en makkelijk te besparen op de kosten van een tuinman.

Tuinman gezocht voor hulp in de tuin

De werkzaamheden van een tuinman

Uw tuin mooi houden is geen makkelijke klus. Om die reden is het fijn om een tuinman te zoeken die u graag helpt met het verzorgen van uw tuin en het geven van deskundig tuinadvies. Door uw tuinonderhoud over te laten aan een tuinman bespaart u vele uren ploeteren in de tuin, zodat u heerlijk met een drankje geniet van een verzorgde tuin. Een tuinman schakelt u niet alleen in voor onderhoud in,  ook tuinaanleg is een taak die een tuinman graag voor u uitvoert. Is het u nog niet helemaal duidelijk welke taken een tuinman uitvoert, bekijk dan hieronder een overzichtelijk lijstje:

  • Onderhoud van uw gazon
  • Trimmen en snoeien van bomen, struiken en hagen
  • Maaien en zaaien van gras
  • Herindelen van de tuin
  • Verwijderen van onkruid en onderhouden van de ondergrond
  • Opruimen van de tuin en afvoeren van tuinafval
  • Plaatsen van plantenbescherming en plantensteunen
  • Verzorgen en planten van bloemen, struiken, bomen en hagen
  • Reinigen van de tuinbestrating

Tuinman gezocht

Tuinman gezocht: de voordelen van een tuinman inhuren

Als u eerder een tuinman gezocht heeft, weet u dat het door het grote aanbod best lastig is om de juiste te vinden. Wat zijn de voordelen van een tuinman inhuren voor regelmatig tuinonderhoud en zijn de tuinman kosten het wel waard? Als u kijkt naar de ervaringen van mensen die al een tuinman gezocht en ingehuurd hebben, ziet u veel positieve reacties. Zo gaat uw beplanting langer mee door de goede behandeling van een ervaren tuinman. Het grootste voordeel van een tuinman inhuren is dat u altijd geniet van een mooie tuin, zonder dat u zelf in de tuin hoeft te werken. Als u veel waarde hecht aan ecologisch tuinieren, kunt u dat uiteraard ook aangeven bij de tuinman. De tuinman weet hoe hij uw tuin op ecologische wijze moet onderhouden. Als dat een van uw wensen is, gebruikt de tuinman zoveel mogelijk natuurlijke producten en organische meststoffen en werkt zonder pesticiden.

Ervaren tuinman gezocht: handige tips

De gemiddelde prijzen en de voordelen van een tuinman inhuren heeft u eerder in dit artikel gelezen. Maar waar begint u met zoeken en waar moet u op letten als u op zoek bent naar een tuinman?

Ga op zoek naar tuinmannen uit uw regio

Allereerst is het aan te raden om op zoek te gaan naar tuinmannen uit uw regio, dat scheelt de tuinman in reistijd waardoor u bespaart op de reiskosten.

Maak duidelijke afspraken

Als u een tuinman inschakelt bespreekt hij altijd uw voorkeuren. Door duidelijke afspraken te maken over de kosten en de gewenste tuininrichting, weet u wat u mag verwachten en heeft u ook iets meer zekerheid dat u tevreden zal zijn met het eindresultaat.

Kies voor een tuinman met een keurmerk

Als u kiest voor een tuinman met een keurmerk weet u zeker dat u te maken heeft met een professionele en ervaren tuinman. Kies bijvoorbeeld voor een tuinman met een BFG-certificaat. Dat is een certificaat voor leden van de Belgische Federatie Groenvoorzieners. Tuinmannen met dit certificaat hebben onder andere veel aandacht voor vakmanschap, milieu en veiligheid.

Vergelijk meerdere offertes

Om hoge kosten te voorkomen is het belangrijk om goed naar een goedkope tuinman gezocht te hebben, voordat u een overeenkomst sluit. Het is aan te raden om altijd meerdere offertes aan te vragen en ook reviews te lezen over verschillende tuinmannen. Dan vindt u een ervaren tuinman voor een eerlijke prijs.

Goedkope tuinman gezocht

Om heerlijk te genieten van een verzorgde tuin is het belangrijk om de tuin regelmatig te onderhouden. Helaas kost dat aardig wat tijd en moeite. Heeft u zelf geen tijd of zin om uw tuin regelmatig te onderhouden? Schakel dan een tuinman in. Een ervaren tuinman helpt u graag met het schoon en netjes houden van uw tuin, zodat u heerlijk geniet van een goed verzorgde tuin. De makkelijkste manier om een goedkope tuinman te vinden met een prettige stijl, is door meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel vier tuinmannen bij u in de buurt. Binnen een paar dagen ontvangt u dan offertes van tot wel 4 ervaren tuinmannen. Zo vindt u gemakkelijk een geschikte tuinman die u een stapje dichterbij uw droomtuin brengt.