Tuinadvies

Elke boom of struik wordt in een ander seizoen gesnoeid. Dit is handig om te weten voordat u met uw heggeschaar in de weer gaat. Tuinadvies is het antwoord op al uw vragen die betrekking hebben tot uw tuin. Bent u benieuwd naar wat tuinadvies voor uw tuin kan betekenen? Hier vindt u het antwoord op al uw vragen.

Wat kost een tuinadvies?

Tuinadvies is een optie als u niet weet waar u moet beginnen met het veranderen van uw tuin. Ook als u advies nodig heeft hoe u van die vervelende luizen in uw rozenstruik af komt is tuinadvies van een tuinman een oplossing. Benieuwd naar de kosten van een gepast tuinadvies? Zie hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten voor een tuinadvies:

Dienst

Gemiddelde kosten per uur inclusief btw

Tuinadvies€ 60

De bovengenoemde kosten zijn gebaseerd op tuinadvies op locatie. De specialist komt in dit geval naar uw tuin toe om deze te observeren en vervolgens een gepast advies te geven. Een tuinadvies kost bij de meeste specialisten € 60 per uur met een maximum van 1,5 uur exclusief voorrijkosten. Wilt u graag tuinadvies op maat? Dan raden wij u aan om een tuinman in te schakelen voor het advies. Echter, ga niet in zee met de eerste de beste tuinman die u op internet of twee straten verderop tegenkomt. De prijzen voor een klus als deze lopen namelijk flink uiteen. Zo kan het zijn dat specialist A € 75 per uur rekent terwijl specialist B € 55 per uur rekent voor hetzelfde tuinadvies. Om deze reden is het slim om van te voren de prijzen te vergelijken, zodat u zeker weet dat u niet te veel geld betaalt voor uw tuinadvies. Met het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten van uw tuinadvies. Offertes aanvragen tijdrovend? Niet als u een offerteaanvraag doet bij ons. Vraag hier met één aanvraag offertes aan bij tot wel 6 betrouwbare hoveniersbedrijven bij u in de regio. De offertes ontvangt u geheel gratis en vrijblijvend binnen 2 werkdagen in huis. Leg de offertes naast elkaar en zie in één oogopslag welk hoveniersbedrijf de scherpste prijs hanteert voor het geven van tuinadvies.

Stadstuin met gazon

Wat is tuinadvies?

Onder tuinadvies verstaan we simpelweg advies over alles wat tuingerelateerd is. Lijkt het alsof die coniferen links achterin uw tuin niet goed groeien? Of heeft u advies nodig over de mogelijkheden voor het aanleggen van een terras? Een tuinman komt bij u op locatie om uw tuin eens goed te bekijken en hier een passend advies over te geven. Onder tuinadvies verstaan we onder andere:

  • Ontwerpadvies en advies over het inrichten van uw tuin. Een prachtige tuin begint met een goed ontwerp. Zonder tuinontwerp wordt er in een tuin vaak van alles wat geplaatst, waardoor de tuin niet echt één geheel is. Als u advies nodig heeft over het ontwerpen of inrichten van uw tuin bent u bij een tuinman aan het goede adres. De tuinman vertelt u alles wat u dient te weten om uw tuin zo praktisch mogelijk te ontwerpen en in te richten.
  • Advies over het aanleggen en/of renoveren van uw tuin. U bent van plan een vijver aan te leggen in uw tuin, maar heeft geen idee wat de mogelijkheden zijn? Bij een tuinman kunt u terecht met al uw vragen over vijvers. Ook kijkt de tuinman naar waar de vijver komt te liggen in verband met het vangen van wind en zonnestralen. Ook voor andere vragen over tuinaanleg of tuinrenovatie bent u altijd welkom bij uw tuinman. De tuinman komt bij u op locatie en bekijkt samen met u wat de mogelijkheden zijn.
  • Advies over tuinonderhoud. Elke tuin heeft onderhoud nodig. Als u ervoor kiest om dit zelf te doen in plaats van het werk uit te besteden aan een tuinman kan het zijn dat u ergens tegenaan loopt. Bijvoorbeeld als u niet precies weet hoe u een rozenstruik moet snoeien. Twijfel niet om uw vragen over tuinonderhoud te stellen aan uw tuinman. De tuinman stelt een onderhoudsplan op indien dit gewenst is. Hierin staat onder andere beschreven welke plant en boom wanneer en op welke manier gesnoeid moeten worden.

Tuinadvies

Besparen op tuinadvies

Heeft u advies nodig over uw tuin en vindt u het niet nodig om een tuinman op locatie te laten komen? Bezoek eens een tuincentrum bij u in de buurt. De medewerkers van het tuincentrum staan u graag te woord voor een deskundig en gratis tuinadvies. Denk hierbij aan vragen en/of advies over snoeien, ziektebestrijding, onkruidbestrijding en onderhoud. Het tuinadvies van deskundigen bij een tuincentrum is in de meeste gevallen gratis. Het nadeel hiervan is dat er geen deskundige op locatie is geweest en dus ook niet met eigen ogen heeft kunnen kijken naar uw tuin. Het advies is dus niet speciaal op maat gemaakt voor uw tuin. Wij raden u aan om voor specifieke vragen uw tuinman te raadplegen voor tuinadvies op locatie.

Vergelijk de prijzen

Een andere manier om te besparen op tuinadvies is door het vergelijken van de prijzen. Door de prijzen van meerdere hoveniersbedrijven te vergelijken wordt u veel wijzer dan wanneer u slechts één deskundige benadert. Heeft u geen zin of tijd om alle hoveniersbedrijven in uw regio te benaderen met de vraag wat tuinadvies kost? Wij maken u het gemakkelijk. Vul hier onze offerteaanvraag in waarmee u tot maximaal 6 offertes aanvraagt bij verschillende hoveniersbedrijven in uw regio. Het invullen van de offerteaanvraag kost u niet meer dan 2 minuten en is geheel gratis en vrijblijvend. Als u er later toch vanaf wilt zien is dit geen enkel probleem. De offertes voor tuinadvies heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Met het vergelijken van de ontvangen offertes ziet u direct bij welk hoveniersbedrijf u het voordeligst uit bent voor tuinadvies. Geniet van een prachtige tuin, zonder hier de hoofdprijs voor betaald te hebben.

Tuinadvies