Tuinonderhoud

Ligt de tuin van uw buren er het hele jaar door prachtig bij en moet u elk voorjaar uw uiterste best doen om de tuin netjes bij te houden? Grote kans dat uw buurman een tuinman inschakelt voor regelmatig tuinonderhoud. Wilt u ook 365 dagen per jaar genieten van een prachtige tuin? Vindt hier enkele handige tips.

Wat zijn de kosten voor tuinonderhoud?

Een tuin zonder uitgebloeide bloemen, onkruid of uit de kluiten gewassen planten. Tuinonderhoud is onvermijdelijk als u de eigenaar bent van een tuin. Het onderhouden van een tuin kost veel tijd waardoor het er in ons drukke leven al snel bij in schiet. Herkent u dit? Schakel dan een tuinman in voor het onderhoud van uw tuin. De kosten van tuinonderhoud zijn afhankelijk van de hoeveelheid onderhoud die de tuin nodig heeft en de daarmee gepaarde werkzaamheden. Ook de inrichting en de grootte van uw tuin spelen hier een grote rol in. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen die een hoveniersbedrijf hanteert voor het tuinonderhoud.

Dienst

Gemiddelde kosten inclusief btw

Tuinman€ 35 - € 50 per uur
Grote onderhoudsbeurt voor een gemiddelde tuin (alles inclusief)€ 800 - € 1.000

Een tuinman inschakelen voor tuinonderhoud kost u gemiddeld tussen € 35 en € 50 per uur. In de meeste gevallen bestaat een hoveniersteam uit twee tuinmannen. Hoeveel uur een hoveniersteam nodig heeft voor tuinonderhoud is afhankelijk van de staat waarin uw tuin verkeerd. Dit uurtarief is ook exclusief het gebruik van materialen, producten en speciale machines. Als uw tuin veel onderhoud nodig heeft is een hoveniersteam al snel meer dan een hele dag bezig. Is uw tuin echt aan een grote onderhoudsbeurt toe? Kies dan voor een all inclusive onderhoudsbeurt waarbij u een vast bedrag per dag betaalt. Zo komt u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Tuin met spiegels

Besparen op tuinonderhoud

Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe tv of om het boeken van een vakantie. Prijzen vergelijken doen we allemaal, bewust of onbewust. Ook als u van plan bent een hovenier in te schakelen voor tuinonderhoud loont het om de prijzen te vergelijken. De prijzen die hoveniers hanteren lopen namelijk flink uiteen, soms loopt dit verschil op tot wel 40%. Reden genoeg dus om van te voren de prijzen te vergelijken. Heeft u geen zin of tijd om meerdere hovenierbedrijven te benaderen voor prijsinformatie? Vul dan hier onze offerteaanvraag in waarmee u in één klap prijsinformatie aanvraagt bij maximaal 6 hoveniersbedrijven bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes al in huis. Deze offertes legt u vervolgens naast elkaar, om zo in één oogopslag te zien welk hoveniersbedrijf u het beste aanbod doet. Besluit u uiteindelijk dat u toch geen hulp nodig heeft bij uw tuinonderhoud, dan is dit geen enkel probleem. Het invullen van de offerteaanvraag is volkomen kosteloos en vrijblijvend. Het vinden van de perfecte hovenier voor tuinonderhoud was nog nooit zo eenvoudig!

Tuinonderhoud met een kruiwagen

Regelmatig tuinonderhoud zorgt voor dagelijks genot

Zodra in het voorjaar de zon begint te schijnen willen we de tuin in. Maar na een lange winter is de tuin niet meer zo aantrekkelijk zoals we hem in het najaar hebben achtergelaten. Onkruid, dode planten en groene aanslag op het terras. Om optimaal van uw tuin te genieten is er het hele jaar door tuinonderhoud nodig. Denk aan onkruid verwijderen, het gazon onderhouden, bomen verzorgen en snoeien, het terras onderhouden en het verzorgen van beplanting.

Bomen snoeien

Bomen groeien snel, waardoor ze er vaak slordig uit gaan zien. Eens in de 2 á 3 jaar heeft een boom een snoeibeurt nodig. Het snoeien van bomen moet zorgvuldig en op de juiste manier gedaan worden. Gebeurt dit niet, dan is de kans dat u uw boom verwond groot. Het is raadzaam het snoeien uit te besteden aan een professional. Toch zelf doen? Raadpleeg een professional voor tuinadvies en neem de onderstaande tips goed door.

  • Snoei een tak nooit te dicht af bij de stam. Zo voorkomt u dat het levendige weefsel van de boom beschadigd raakt.
  • Snoei ook niet te ver van de stam. Zo voorkomt u dat de te grote knoesten niet kunnen aangroeien, waardoor ze vatbaar zijn voor schimmels en bacteriën. Gebeurt dit wel, dan worden de knoesten hol en sterven zij af.
  • Snoei in de juiste maand. Dit verschilt per boom. Het is aan te raden om van te voren in een snoeikalender op te zoeken wanneer uw boom gesnoeid moet worden. Bomen die in de verkeerde maand gesnoeid worden kunnen ziek worden of hevig ‘bloeden’.
  • Zorg ervoor dat uw tuingereedschap scherp is. Met scherp gereedschap zorgt u ervoor dat de boom sneller hersteld waardoor u binnen de kortst mogelijke tijd weer kunt genieten van een prachtige volle en gezonde boom.

Gazon onderhouden

Elke tuinbezitter droomt van een mooi gazon. Een mooie groene grasmat komt er echter niet vanzelf, dit vergt veel inspanning en onderhoud. Ook voor het onderhouden van uw gazon staat uw tuinman voor u klaar. Wilt u het toch liever zelf doen? Lees hieronder enkele tips voor het onderhouden van uw gazon.

  • Uw grasmat moet regelmatig gemaaid worden. In de lente en de nazomer moet dit wekelijks en tijdens de zomermaanden om de week. Zorg ervoor dat u uw gazon niet te kort maait. Te kort gemaaid gras kan zichzelf niet beschermen tegen de zon met uitdroging als gevolg.
  • Bemest uw gazon. Bij het maaien van uw gazon verdwijnen er veel voedingsmiddelen uit het gras. Dit tekort is zelf aan te vullen door het te bemesten. U bemest uw gazon de eerste keer in maart/april, de tweede keer in juni/juli en de derde en laatste keer in september/oktober.
  • Besproei uw gazon wanneer nodig. In droge periodes is het aan te raden uw gazon één keer per week overvloedig te besproeien met water. Besproei uw gazon niet iedere dag. Hiermee voorkomt u dat het gras zwak wordt.

Puppy op gazon

Tuinaanleg

Het onderhouden en verzorgen van een tuin kost veel tijd. Een tuinman inschakelen is de oplossing als u te weinig uren in uw dag heeft. Een tuinman is in te schakelen voor al het tuinonderhoud dat gedaan moet worden. Maar wist u dat u een tuinman ook kunt bellen voor tuinaanleg? Ook als het tuinonderhoud van uw tuin er te lang bij in is geschoten en een renovatie de enige oplossing is bent u van harte welkom bij uw tuinman.

Tuinrenovatie

Is de basis van uw tuin nog op orde, maar is het tuinonderhoud er bij ingeschoten? Kies ervoor om uw tuin te laten renoveren. Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor tuinrenovatie. Uw tuinman zorgt voor het opknappen en/of vernieuwen van uw tuin. Het prettige van tuinrenovatie is dat de basis van uw tuin bewaard blijft. U kiest zelf wat u in uw tuin wilt behouden en wat er veranderd moet worden. De kosten die bij tuinrenovatie komen kijken zijn afhankelijk van uw wensen. Hoe meer u uit uw wilt bewaren, hoe lager de kosten uit gaan vallen.

Stadstuin met tuinverlichting

Betaalbaar tuinonderhoud

Heeft u besloten dat u een tuinman wilt inhuren voor tuinonderhoud? De volgende stap is het zoeken naar een geschikte tuinman. Tijdens uw zoektocht merkt u dat er tientallen tuinmannen actief zijn in uw regio die allemaal hun eigen prijzen hanteren. Deze prijsverschillen lopen op tot wel 40%. Voorkom dat u te veel betaalt en vergelijk de prijzen voordat u akkoord gaat met de eerste de beste tuinman. Vraag hier geheel gratis én vrijblijvend binnen 2 minuten offertes aan bij meerdere hoveniersbedrijven in uw regio. Binnen 2 werkdagen ontvangt u tot wel 6 prijsvoorstellen van erkende hoveniersbedrijven. Als u vervolgens de offertes met elkaar vergelijkt pikt u snel en eenvoudig de tuinman eruit met de beste prijs-kwaliteitverhouding.