Tuinschermen

Bent u op zoek naar meer privacy in uw tuin? Laat dan tuinschermen plaatsen als tuinafscheiding. Door de vele verschillende soorten tuinschermen passen ze in elk budget en in iedere tuinstijl. Wilt u weten wat voor tuinschermen er allemaal zijn en wat de bijbehorende richtprijzen zijn? Ontdek het hier.

Prijzen van tuinschermen

Vaak wordt er bij het maken van het tuinontwerp en tijdens de tuinaanleg weinig aandacht besteed aan de tuinafscheiding. Toch zijn tuinschermen een belangrijk onderdeel van de tuininrichting. Het plaatsen van tuinschermen, wat kost dat eigenlijk? De prijs heeft u deels zelf in de hand. Iedere tuin is anders en heeft andere afmetingen. Daarnaast heeft u de keuze uit tuinschermen van verschillende materialen die ook erg in prijs uiteenlopen. De gemiddelde prijzen van de verschillende soorten tuinafscheiding ziet u in het onderstaande overzicht.

Soort tuinafscheiding (180 cm x 180 cm)Gemiddelde prijs per meter (inclusief btw, exclusief arbeidskosten)
Draden tuinafscheiding€ 10 - € 35
Houten tuinafscheiding€ 25 - € 100
Kunststof tuinafscheiding€ 40 - € 100
Steenkorven tuinafscheiding€ 50 - € 130
Betonnen tuinafscheiding€ 70 - € 135
Bijkomende benodigdhedenKosten inclusief btw
Tuinpalen€ 10 - € 15 per stuk

De bovengenoemde prijzen zijn exclusief arbeidskosten. Wilt u de kosten voor uw tuinafscheiding zo laag mogelijk houden, dan is het een optie om zelf uw tuinschermen te plaatsen. Schaalt u uzelf niet onder de groep geduldige en handige doe-het-zelvers? Dan is het aan te raden om het plaatsen van tuinschermen uit te besteden aan een hovenier. Daar waar u uren ploetert, heeft een hovenier een gemiddelde tuin binnen één dag voorzien van tuinschermen. In het onderstaande overzicht ziet u het gemiddelde uurloon van een hovenier.

Dienst

Gemiddelde kosten inclusief btw

Hovenier€ 35 - € 50 per uur

Uw tuinschermen laten plaatsen voor de scherpste prijs

U weet nu wat de gemiddelde prijzen zijn voor het laten plaatsen van tuinschermen in uw tuin. Bent u benieuwd naar het kostenplaatje dat gebaseerd is op specifieke situatie? Er is slechts één manier om hier achter te komen, namelijk door het aanvragen van offertes bij hoveniersbedrijven in uw regio. Als u de aangevraagde offertes ontvangt merkt u dat de prijzen die de verschillende hoveniersbedrijven hanteren voor het plaatsen van tuinschermen erg uiteenlopen. Het aanvragen en vergelijken van meerdere offertes zorgt ervoor dat u tot wel 40% bespaart op het laten plaatsen van uw tuinschermen. Vul hier onze offerteaanvraag in en ontvang prijsinformatie van maximaal 6 hoveniersbedrijven bij u in de buurt. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Ontdek welke hovenier uw tuinafscheiding voor een scherpe prijs wilt plaatsen. Zit er geen hoveniersbedrijf bij dat aan uw wensen voldoet? Dit is geen enkel probleem, het invullen van de offerteaanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. U ziet zonder problemen af van de klus.

Tuin met houten tuinschermen en natuurlijke kleuren

De voordelen van het plaatsen van tuinschermen

Er zijn genoeg redenen voor het plaatsen van tuinschermen. Wanneer u in een stad of dorp woont is het prettig om een stukje privacy te hebben wanneer u in uw tuin wilt zitten. Het is niet bepaald fijn als de buren of mensen van buiten zomaar in uw tuin kijken. Door tuinschermen te plaatsen gunt u uzelf de ruimte om in alle vrijheid heerlijk te genieten in uw tuin. Door het plaatsen van tuinschermen bakent u uw tuin af. Zo zit u ontspannen in uw tuin zonder dat u steeds moet opletten op uw kinderen en/of huisdieren. Tuinschermen zijn er in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Er zijn simpele en praktische tuinschermen, maar ook luxe en decoratieve tuinschermen. Reden genoeg om vandaag nog uw tuinschermen te plaatsen.

Verschillende soorten tuinschermen

Het type tuinafscheiding dat u kiest heeft een grote invloed op de sfeer die uw tuin uitademt. Tuinafscheiding is niet alleen functioneel, maar ook zeer decoratief. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten tuinafscheiding, zoals schuttingen, panelen en hekwerken. Daarnaast heeft u de keuze uit dichte tuinafscheiding, open tuinafscheiding of juist een combinatie van allebei. Om het u nog moeilijker te maken zijn er ook nog eens veel materialen waar u de keuze uit heeft. U heeft de keuze uit de volgende materialen:

  • draden tuinafscheiding
  • houten tuinafscheiding
  • kunststof tuinafscheiding
  • steenkorven tuinafscheiding
  • betonnen tuinafscheiding

Draden tuinafscheiding

Bent u op zoek naar een praktische tuinafscheiding, maar wel tegen een klein prijsje? Kies dan voor een draden tuinafscheiding. Voor draden tuinafscheiding betaalt u tussen de € 10 en € 35 per meter. Met draden tuinafscheiding is uw terrein beveiligd en afgebakend, maar geniet u wel van de omgeving. Bent u voor sommige delen van uw tuin toch op zoek naar meer privacy? Draden tuinafscheiding is goed te combineren met bijvoorbeeld dichte houten tuinschermen.

Draden tuinafscheiding

Houten tuinafscherming

Met houten tuinschermen zijn de mogelijkheden enorm. Houten tuinschermen passen in iedere tuin en in elk budget. Zo heeft u al grenenhouten tuinschermen voor € 25 per meter. Kiest u voor hardhouten tuinschermen, dan kost dit u € 100 per meter. Kiest u voor houten tuinschermen dan heeft u de keuze uit horizontale of verticale latten, brede of smalle latten en nog veel meer. Door de verschillende mogelijkheden en stijlen zijn houten tuinschermen geschikt voor iedere tuin.

Houten tuinafscheiding met horizontale planken

Kunststof tuinafscheiding

Bent u op zoek naar onderhoudsarme tuinschermen? Dan is kunststof tuinafscheiding iets voor u. Voor kunststof tuinschermen betaalt u tussen € 40 en € 100 per meter. Als de kunststof tuinschermen eenmaal geplaatst zijn heeft u er geen omkijken meer naar. Kunststof is weerbestendig en rot niet. Kunststof tuinschermen hebben een strakke look en passen daarom goed in moderne tuinen. Heeft u een voorkeur voor houten tuinschermen, maar wilt u wel profiteren van het gemak van kunststof tuinafscheiding? Er zijn ook kunststof tuinschermen met een houten look verkrijgbaar.

Kunststof tuinschermen met houten tussenstukken

Steenkorven tuinafscheiding

Een steenkorven tuinafscheiding ziet er erg mooi uit en is bovendien erg stevig. De prijs van een steenkorven tuinafscheiding is afhankelijk van het materiaal waarmee de korven gevuld worden. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de € 50 en € 130 per meter. Wat betreft de uitstraling, kunt u alle kanten op. Het vullen van de korven met houtsnippers geeft een hele andere uitstraling dan wanneer u de korven vult met natuursteen.

Steenkorven tuinscherm

Betonnen tuinafscheiding

Betonnen tuinschermen hebben een luxe uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende motieven en kleuren. De prijzen voor betonnen tuinschermen liggen tussen de € 75 en € 135 per meter. Door de verschillende motieven en kleuren is een betonnen tuinafscheiding geschikt voor iedere tuinstijl. Zo heeft u qua motief de keuze uit verschillende steensoorten wat betreft de bestrating, van een nostalgische kleine steen tot een rotsmotief. Betonnen tuinschermen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit/grijs en antraciet maar kunnen in iedere gewenste kleur geschilderd worden.

Betonnen tuinschermen

Zelf uw tuinschermen plaatsen

Het plaatsen van tuinschermen is een fysiek zware klus die veel inspanning en kennis vergt. Beschikt u over deze kennis en weet u zich wel raad met een klus als deze? Dan is het zeker mogelijk om zelf uw tuinschermen te plaatsen. Het plaatsen van tuinschermen gaat als volgt:

  1. U begint met het berekenen hoeveel tuinschermen en tuinpalen u nodig heeft. In de meeste gevallen is een tuinscherm 180 cm breed en een paal 7 á 8 cm. Meet de totale lengte van waar de tuinafscheiding moet komen en deel dit door 1,88. Het getal dat hier uitkomt moet u naar boven afronden om er achter te komen hoeveel tuinschemen en tuinpalen u nodig heeft. Let op: u heeft altijd één tuinpaal meer nodig dan het aantal tuinschermen. Als u 7 tuinschermen nodig heeft, heeft u dus 8 tuinpalen nodig.
  2. Bepaal waar de tuinafscheiding moet komen, bijvoorbeeld door een touwtje te spannen. Zo weet u zeker dat de tuinafscheiding op een rechte lijn komt te staan.
  3. Nu is het tijd om de tuinpalen te plaatsen. U graaft voor elke tuinpaal een gat van minimaal 50 cm diep waar u de tuinpaal inplaatst. Check met een waterpas of de tuinpaal recht staat. Staat hij recht? Vul dan het gat voor de helft met water, strooi er betonpoeder bij tot het gat helemaal gevuld is en laat het drogen.
  4. Staan de tuinpalen allemaal op de juiste plek? Dan is het tijd om de tuinschermen te plaatsen. U boort op 40 en 155 cm boven de grond een gaatje van 5 mm aan de binnenkant van de tuinpalen. U schroeft de schuttingsteunen aan de tuinpalen vast en plaatst de tuinschermen. Schroef de tuinschermen aan de tuinpalen vast en zaag indien nodig het laatste tuinscherm op maat.

Hovenier gezocht!

Het zelf plaatsen van een tuinafscheiding is niet voor iedereen weggelegd. Wilt u verzekerd zijn van een mooi eindresultaat, dan is het aan te raden om het plaatsen van uw tuinschermen over te laten aan een hovenier. Een hovenier beschikt immers over de kennis, ervaring en materialen. Wilt u voor het plaatsen van uw tuinschermen een hovenier inschakelen? Vergelijk dan eerst verschillende hoveniers met elkaar. Op deze manier weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor het laten plaatsen van uw tuinschermen. Door het vergelijken van verschillende hoveniers bespaart u tot wel 40% op de plaatsing van uw tuinafscheiding. Wilt u hier ook van profiteren? Vul dan hier onze offerteaanvraag in en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van hoveniers bij u in de regio. Bekijk op uw gemak of er een hovenier tussen zit die voldoet aan uw wensen en past binnen uw budget. Is dit niet het geval, dan is dit geen enkel probleem. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Moderne en gezellige tuin met houten tuinschermen