Tuininrichting

Loopt u ‘s avonds door uw wijk en ziet u overal adembenemend mooie tuinen en wilt u zelf ook zo’n paradijs in uw achtertuin? Het geheim achter droomtuinen is de tuininrichting. Bent u benieuwd naar wat de juiste tuininrichting voor uw tuin kan betekenen? Lees dan snel verder.

Wat kost tuininrichting?

Tuininrichting is op meerdere manieren te interpreteren. Voor de één betekent tuininrichting het hele ontwerpproces, dus het ontwerpen, indelen en aankleden van tuinen. Voor de ander komt tuininrichting alleen voor in de laatste fase van het ontwerpproces, het aankleden van tuinen. Wij zijn van mening dat tuininrichting terugkomt in alle drie de fasen. De mogelijkheden als het gaat om tuininrichting zijn enorm, dus is het lastig om van te voren te zeggen wat het u gaat kosten. Om u alvast een beeld te geven ziet u hieronder een overzicht van de gemiddelde prijs per m² van verschillende materialen.

Materiaal

Gemiddelde prijs per m² inclusief btw

Gras€ 5 - € 10
Beplanting€ 12 - € 28 (afhankelijk van uw voorkeur)
Straatwerk€ 10 - € 65 (afhankelijk van steensoort)
Houten vlonders€ 50 - € 125 (afhankelijk van houtsoort)

In een echte droomtuin mag een vijver natuurlijk niet ontbreken. De prijzen van vijvers zijn zeer uiteenlopend. Hieronder ziet u een overzicht van welke vijvers er zijn en wat de richtprijzen zijn.

Soort vijver

Gemiddelde prijs inclusief btw

Kleine vijver zonder vissen en/of planten€ 1.000 - € 1.250
Tuinvijver€ 2.000 - € 3.000
Koivijver€ 4.000 - € 6,000
Zwemvijver€ 25.000 - € 40.000

Zwemvijver met terras

Tuinen zijn natuurlijk niet compleet zonder een tuinafscheiding. Een tuinafscheiding met tuinschermen zorgt ervoor dat u heerlijk in uw tuin kunt ontspannen in alle privacy. Er zijn verschillende soorten tuinschermen met ieder een andere uitstraling. In het onderstaande overzicht staan de verschillende soorten tuinafscheidingen op een rij met de bijbehorende richtprijzen

Soort tuinafscheiding (180 cm x 180 cm)Gemiddelde prijs per meter (inclusief btw, exclusief arbeidskosten)
Draden tuinafscheiding€ 10 - € 35
Houten tuinafscheiding€ 25 - € 100
Kunststof tuinafscheiding€ 40 - € 100
Steenkorven tuinafscheiding€ 50 - € 130
Betonnen tuinafscheiding€ 70 - € 135
Bijkomende benodigdhedenKosten inclusief btw
Tuinpalen€ 10 - € 15 per stuk

Alle bovengenoemde prijzen zijn slechts richtprijzen. U heeft natuurlijk een prachtig maar uniek idee voor de inrichting van uw tuin in uw hoofd. Iedere tuin en iedere inrichting is anders, waardoor het lastig is om het totale kostenplaatje in te schatten. We bieden u graag de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend specifieke prijsinformatie op te vragen. Door het aanvragen van offertes van meerdere hoveniers komt u er niet alleen achter wat uw tuininrichting u gaat kosten, u ontdekt ook welke hovenier dit voor de scherpste prijs wil doen. Het prijsverschil tussen hoveniers loopt namelijk uiteen tot wel 40% en het is zonde als u te veel betaalt voor uw tuininrichting. Vraag hier met één aanvraag tot maximaal 6 offertes aan van ervaren hoveniers bij u in de buurt. Het invullen van de offerteaanvraag kost u slechts 2 minuten van uw tijd en de offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen al in huis. Leg de offertes naast elkaar en zie in één oogopslag welke hovenier het voordeligst is als het gaat om tuininrichting.

Moderne witte loungeset

Tuininrichting stap voor stap

Onder tuininrichting verstaan we het ontwerpen, indelen en aankleden van tuinen. Om het u makkelijk te maken zijn alle stappen die u moet nemen voor een mooie tuininrichting voor u beschreven:

Stap 1: het ontwerp en de indeling van uw tuin

De eerste stap is bedenken welke sfeer uw tuin moet uitademen en hoe de indeling van uw tuin eruit gaat zien. Heeft u een voorkeur voor landelijke tuinen of neigt u meer naar moderne tuinen? Wilt u een gazon in uw tuin of wordt u meer aangetrokken door tegeltuinen zonder grasmat? Komt het terras aan huis te liggen of is het bereikbaar via een looppad? Maak een schets van hoe u wilt dat de indeling van uw tuin wordt of laat een tuinontwerp maken door een specialist.

Stap 2: wat komt er verder in uw tuin?

Als u weet hoe de indeling van uw tuin eruit komt te zien, is het tijd om uw tuin verder in te vullen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een vijver of een tuinhuis? Tuinen met een vijver hebben net iets extra’s. Een vijver tovert uw tuin om naar een plaats waar u tot rust komt na een lange dag. Een tuinhuis is ideaal als u een opbergplaats wilt voor gereedschap, fietsen en uw tuinmeubels.

Stap 3: wat voor tuinafscheiding wilt u?

In uw tuin relaxen zonder dat de buren meegenieten? Tuinschermen zijn ideaal om uw tuin te scheiden van de tuinen van uw buren. Er zijn veel verschillende soorten tuinschermen waardoor ze in elk budget en in iedere tuinstijl passen.

Stap 4: wat voor bestrating wilt u?

Weet u al wat voor bestrating u in uw tuin wilt? De keuze wat betreft bestrating is enorm. De voordeligste manier om tuinen te bestraten is met betontegels, grind of een combinatie van beiden. U heeft ook de keuze uit klinkers of natuursteen. In moderne tuinen wordt veel gebruik gemaakt van natuurtsteen of van ongetrommelde klinkers. Wat we vaak tegenkomen in landelijke tuinen zijn waalformaat klinkers. Bent u op zoek naar iets totaal anders? Houten vlonders geven uw tuin een warme uitstraling.

Stap 5: wat voor beplanting wilt u?

Tuinen zijn natuurlijk niet compleet zonder beplanting, beplanting versiert de tuin. Onder beplanting verstaan we planten, struiken en bomen. Weet u niet welke planten er mooi staan in uw tuin? Twijfel dan niet om een hovenier of tuinman in te schakelen om een beplantingsplan te maken.

Stap 6: tuinverlichting

Om ook ‘s avonds te genieten van uw tuin is tuinverlichting noodzakelijk. Tuinverlichting is helemaal af te stemmen op de stijl van uw tuin. Spots en lichtpalen staan mooi bij moderne tuinen en lantaarns passen goed in landelijke tuinen. Met tuinverlichting bent u verzekerd van een tuin die er ook ‘s avonds mooi bij ligt.

Stap 7: tuinmeubels en accessoires

Om uw tuin helemaal af te maken mogen tuinmeubels en accessoires niet ontbreken. Wilt u eten aan een tuintafel op bijpassende tuinstoelen of wilt u liever relaxen op een grote loungebank? Vergeet ook niet om uw tuin aan te kleden met bloempotten, kussens en andere accessoires.

Knusse tuininrichting met rode accenten en accessoires

Hovenier of tuinman gezocht!

Wilt u snel genieten van een prachtige en harmonieuze tuin die jarenlang mee gaat? Het is niet erg als u geen groene vingers heeft, daar is een hovenier of tuinman voor. Zowel een hovenier als een tuinman heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Schakelt u een hovenier of tuinman in voor de tuininrichting, dan bent u verzekerd van een prachtig eindresultaat. Wilt u een hovenier of tuinman inschakelen, maar niet de hoofdprijs betalen? Vraag dan altijd offertes aan bij meerdere bedrijvens alvorens u akkoord gaat met een prijs. Het prijsverschil tussen de verschillende hoveniers en tuinmannen loopt namelijk op tot wel 40%. Voorkomen dat u dit percentage te veel betaalt doet u door offertes aan te vragen. Vraag hier geheel gratis en vrijblijvend offertes aan bij hoveniers en tuinmannen bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u maximaal 6 offertes. Leg de offertes naast elkaar en ontdek welke hovenier of tuinman uw tuininrichting wilt verzorgen voor de scherpste prijs. Zit er geen aantrekkelijk aanbod bij? Dat is geen probleem, u ziet net zo gemakkelijk van de klus af.