Tuinontwerpen

Is uw tuin toe aan vernieuwing? Krijgt u binnenkort de sleutel van uw nieuwe huis, maar heeft u geen idee wat u wilt met uw tuin? Het laten maken van een tuinontwerp zorgt ervoor dat uw tuin past bij uw wensen, omgeving en huis. Of dit nu een stadstuin, een landschapstuin, een moderne tuin of een landelijke tuin is. U zult voortaan met een glimlach naar uw tuin kijken. Alle ins en outs van het laten maken van tuinontwerpen vindt u hier.

Kosten tuinontwerp

Het is slim om een tuinarchitect of hovenier een tuinontwerp te laten maken. Met een tuinontwerp zorgt u ervoor dat uw tuin jaren mee gaat. Het is verstandig om onderzoek te doen naar de kosten om uw tuin te laten ontwerpen. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het laten maken van tuinontwerpen. De exacte prijzen zijn afhankelijk van het ontwerp, de inhoud van uw tuin en de gekozen materialen.

Oppervlakte tuin

Gemiddelde prijs (inclusief btw)

Kleiner dan 300 m²€ 250 - € 400
Groter dan 300 m²€ 2 per m²
Beplantingsplan30% van het tuinontwerp

Tuinontwerpen duur? Niet als u eerst de prijs van verschillende tuinarchitecten vergelijkt. Vraag bij ons binnen 2 minuten met één aanvraag tot wel 6 offertes voor tuinontwerpen aan bij tuinarchitecten in uw regio. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis waarna u in één oogopslag ziet bij welke tuinarchitect u het voordeligst uit bent. Besluit u na het aanvragen van offertes om toch geen tuinontwerp te laten maken? Dat is geen enkel probleem. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Tuinontwerp

Waarom een tuinontwerp?

U vraagt zich af wat de voordelen zijn van het laten maken van een tuinontwerp door een tuinarchitect? Een tuin ontwerpen en aanleggen is niet iets wat u dagelijks doet. Hoe zonde zou het zijn dat u kapitalen heeft uitgegeven aan uw zelf ontworpen tuin, maar dat het achteraf toch niet is zoals u in gedachten had? Juist, erg zonde. Kies daarom voor zekerheid, kies voor tuinontwerpen van een tuinarchitect of tuinman. Welke voordelen het laten maken van een tuinontwerp voor u heeft leest u hier:

  1. Een persoonlijk advies en ontwerp naar eigen wensen. De tuinarchitect bespreekt uw ideeën, wensen en behoeften. De tuinarchitect luistert hier aandachtig naar en haakt in met waardevolle adviezen en suggesties. Zo ontstaat er een ontwerp waar zowel u als de tuinarchitect achter staat.
  2. Een totaal plaatje van de kosten. Zelf uw tuin aanleggen zonder een ontwerp, zorgt er vaak voor dat de kosten hoog oplopen. U heeft van te voren geen overzicht van de benodigde materialen en merkt op een gegeven moment dat u wel erg vaak de bouwmarkt bezoekt. Het laten maken van een tuinontwerp is zowel prettig voor u als voor uw portefeuille.
  3. Langdurig plezier. Het laten maken van een tuinontwerp zorgt ervoor dat uw tuin mooi is en vooral ook mooi blijft. Door het juiste tuinontwerp te laten maken heeft u een tuin die alle seizoenen aantrekkelijk is. Zo heeft u nog jaren plezier van uw tuin.

Vrijstaand huis met landelijke tuin

Werkwijze tuinontwerpen

Het maken van een tuinontwerp voor uw droomtuin is een vak apart. Het is belangrijk dat u hiervoor een ervaren specialist in de armen neemt. Zodra u voor uw gevoel de perfecte tuinarchitect heeft gevonden, gaat het ontwerpproces van start. Het ontwerpproces bestaat uit verschillende stappen die allemaal even belangrijk zijn. Hoe dit precies in zijn werk gaat, leest u hier:

  1. Kennismaking. In eerste instantie komt de tuinarchitect komt bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Onder het genot van een kopje koffie bespreekt u samen met de tuinarchitect uw ideeën, wensen en behoeften. De tuinarchitect bespreekt met u wat de mogelijkheden zijn.
  2. Inventarisatie. Vervolgens zal de tuinarchitect met uw ideeën in zijn achterhoofd de tuin eens goed bekijken. Naast de afmetingen, kijkt de tuinarchitect ook naar uw woning en de sfeer van de omgeving.
  3. Uw tuinontwerp. Aan de hand van uw wensen en de inventarisatie van uw tuin, zal de tuinarchitect aan de slag gaan met het tuinontwerp. De tuinarchitect begint met het schetsen van het ontwerp op papier. Het tuinontwerp zal een goed beeld geven van hoe uw tuin er uit gaat zien als u voor dit ontwerp kiest.
  4. Definitief ontwerp. Sluit het ontwerp aan bij u wensen? Is het wat u in gedachten had of zijn er nog dingen die u wilt aanpassen? Dat is geen enkel probleem. De tuinarchitect verandert de nodige punten, zodat het de tuin van uw dromen wordt. Zodra het tuinontwerp precies is zoals u wilt, zal de tuinarchitect het totale kostenplaatje met u bespreken.

En dan? Kiest u ervoor om zelf de tuin aan te leggen, of schakelt u liever een specialist in? Als uw tuinarchitect ook hovenier is, is het wellicht prettig om uw tuin aan te laten leggen door de persoon die het ontwerp kan dromen. Hij is immers al bekend met uw wensen.

Tuinontwerp

Bespaartips

Geld besparen is altijd prettig. Wij geven u twee interessante bespaartips zodat u niet de hoofdprijs betaalt als u een tuinontwerp wil laten maken.

  1. Een standaard ontwerp voor uw tuin. U bespaart veel geld op uw tuinontwerp door te kiezen voor een standaard ontwerp. Een tuinarchitect heeft vaak een aantal standaard ontwerpen die gemakkelijk aan te passen zijn naar uw tuin. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een ontwerp dat de tuinarchitect al eerder heeft gemaakt. Door één van deze twee ontwerpen te kiezen bespaart u veel op de kosten voor uw tuinontwerp. Vraag uw specialist naar de mogelijkheden.
  2. Vraag meerdere offertes aan voor de beste prijs. De prijs voor het laten van maken van een tuinontwerp heeft u voor een groot deel zelf in de hand. Als u op zoek gaat naar tuinarchitecten bij u in de regio, merkt u dat het aanbod enorm is en dat de prijzen flink uiteenlopen. Het is slim om van meerdere tuinarchitecten een offerte voor tuinontwerpen aan te vragen. Hierdoor voorkomt u dat u te veel betaalt voor een tuinontwerp. Het kost ontzettend veel tijd om bij al deze specialisten een offerte aan te vragen. Wist u dat dit ook snel en eenvoudig kan? Vraag hier binnen 2 minuten met één aanvraag tot wel 6 offertes aan van tuinarchitecten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u alle offertes in huis. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40% op het laten maken van uw tuinontwerp.