Hovenier

Een tuin waar u vier seizoenen per jaar van geniet, dat klinkt als een droom. Wilt u zelf ook wel zo’n stukje paradijs rondom uw woning, maar heeft u zelf geen groene vingers? Gelukkig zijn er hoveniers om u uit de brand te helpen. Alles wat u moet weten over hoveniers en hoveniersbedrijven leest u hier.

Kosten hovenier

Een tuin om helemaal in weg te dromen, wie wil dat nou niet? Twijfel niet en schakel deze maand nog een hovenier in om uw tuin om te toveren in een paradijs. Wat het inschakelen van een hovenier of hoveniersbedrijf u gaat kosten is afhankelijk van de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Elke tuin en elke klus is natuurlijk anders. Om u toch een beeld te geven van wat het u zou gaan kosten ziet u in het onderstaande overzicht het uurloon van een hovenier.

Dienst

Gemiddelde kosten inclusief btw

Hovenier€ 35 - € 50 per uur

De kosten van een hovenier liggen tussen de € 35 en € 50 per uur. Dit is exclusief materiaal-, machine- en voorrijkosten. Door de variërende werkzaamheden en de verschillende tuinen is het lastig om een gebruikelijke prijs te geven. Bent u benieuwd naar wat de exacte kosten voor uw specifieke situatie zijn? Dan raden wij u aan om prijsinformatie op te vragen bij een hovenier. Vergelijk wel eerst de prijzen van meerdere hoveniersbedrijven alvorens u akkoord gaat met een prijsvoorstel. Zo rekent hoveniersbedrijf A een uurtarief van € 50 terwijl hoveniersbedrijf B slechts € 35 per uur vraagt voor dezelfde klus. Door het aanvragen van offertes van verschillende hoveniersbedrijven bespaart u tot wel 40%. Offertes aanvragen tijdrovend? Niet als u onze offerteaanvraag invult. Vraag hier met één aanvraag offertes aan bij maximaal 6 hoveniersbedrijven bij u in de buurt. Het invullen van de offerteaanvraag kost u slechts 2 minuten van uw tijd en de offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend, het brengt dus geen enkel risico met zich mee. Vul vandaag nog onze offerteaanvraag in en ontdek welk hoveniersbedrijf in uw regio het scherpst geprijsd is.

Hovenier aan het werk

Hovenier of tuinman?

Voor veel mensen is er geen verschil tussen een hovenier of tuinman. Toch is er wel duidelijk verschil. De werkzaamheden van een tuinman zijn gericht op het onderhouden van uw tuin zoals het verwijderen van onkruid, het maaien van uw gazon en het verzorgen van uw tuin. De werkzaamheden van een hovenier gaan veel verder dan dit. Waar een tuinman vaak ingeschakeld wordt voor klussen zoals tuinonderhoud, richt een hovenier of hoveniersbedrijf zich op het maken van het tuinontwerp, tuinaanleg en tuinrenovatie. Ook is een hovenier of hoveniersbedrijf in te schakelen voor het leggen van bestrating en het planten van bomen en overige beplanting.

De voordelen van het inschakelen van een hovenier

Of het nu gaat om het maken van een tuinontwerp of om het aanleggen van uw tuin, het draait uiteindelijk om het eindresultaat: een prachtige tuin waar u jarenlang plezier van heeft. Twijfelt u nog of u zelf de handen uit de mouwen gaat steken of dat u ervoor kiest om een hoveniersbedrijf in te schakelen? Lees voordat u de keuze maakt de onderstaande voordelen die een hovenier met zich meebrengt eens goed door:

  • Een hovenier heeft vakkennis en ervaring, twee punten die belangrijk zijn bij het ontwerpen en aanleggen van een tuin. Een hovenier luistert naar uw wensen en zorgt ervoor dat uw tuin hierbij aansluit.
  • Gaat u zelf aan de slag met het tuinontwerp, de tuinaanleg en de tuinrenovatie? Dan doet u dit uiteraard naast uw dagelijkse bezigheden. Vaak blijft het werk in de tuin liggen, waardoor u na enkele weken er nog niet klaar mee bent. Schakelt u een hovenier in, dan weet u dat de klus binnen enkele dagen geklaard is.
  • Misschien wel het grootste voordeel is dat u het niet zelf hoeft te doen. U gaat gewoon door met uw dagelijkse bezigheden terwijl de hovenier zijn werk doet en uw tuin helemaal naar uw wens maakt. U hoeft dus niet uren op uw knieeën te zitten om uw tuin te voorzien van bestrating.

Originele stadstuin

Hovenier gezocht? Zoek niet verder

Heeft u wel eens eerder naar een hoveniersbedrijf gezocht? Dan weet u als geen ander dat het aanbod enorm is. Alleen bij u in de buurt zijn er al tientallen hoveniersbedrijven actief. De zoektocht naar de perfecte hovenier is dan ook te vergelijken met het zoeken naar een speld in een hooiberg. Alle hoveniersbedrijven hanteren hun eigen prijzen waardoor er sprake is van een flink prijsverschil. Bekijk dus altijd welk hoveniersbedrijf u de scherpste prijs biedt. Hoe u hier achter komt? Door het aanvragen van prijsinformatie. U heeft uiteraard geen zin om alle hoveniersbedrijven in uw regio één voor één te gaan benaderen, dit is begrijpelijk. Vraag hier met 1 aanvraag tot wel 6 offertes aan bij hoveniersbedrijven bij u in de buurt. U geeft aan hoe groot uw tuin is en wat er gedaan moet worden en verstuurt de aanvraag. Binnen 2 werkdagen ontvangt u offertes in huis van maximaal 6 betrouwbare hoveniersbedrijven in uw regio. Leg de offertes naast elkaar en ontdek welk hoveniersbedrijf de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. De mensen die u voorgingen hebben ontdekt dat het prijsverschil tussen tussen de verschillende hoveniersbedrijven oploopt tot wel 40%. Zo’n besparing is toch mooi meegenomen. Het bespaarde geld kunt u aan andere dingen besteden, een mooie loungeset bijvoorbeeld. Het aanvragen van de offertes is volledig gratis en vrijblijvend, dus geheel zonder risico’s.