Tuinonderhoud kosten

Wilt u dat uw tuin er het hele jaar uit ziet om door een ringetje te halen, maar heeft u zelf geen groene vingers? Verwen uw tuin met regelmatig onderhoud door een hoveniersbedrijf. Bent u benieuwd naar wat de prijzen zijn van tuinonderhoud? Op deze pagina vindt u alles over de prijzen van tuinonderhoud en hoe u hierop bespaart.

Tuinonderhoud prijzen

De prijzen van tuinonderhoud zijn afhankelijk van meerdere factoren. Hoe groot is uw tuin? Wat is de verhouding tussen bestrating, gazon en beplanting? Hoe is uw tuin ingericht? Hieronder ziet u een overzicht van de prijzen die een hovenier hanteert voor tuinonderhoud.

Dienst

Gemiddelde kosten inclusief btw

Tuinman€ 35 - € 50 per uur
Grote onderhoudsbeurt voor een gemiddelde tuin (alles inclusief)€ 800 - € 1.000

Gras maaien

Een tuinman kost gemiddeld tussen de € 35 en € 50 per uur. Dit is exclusief de voorrijkosten, het afvoeren van het groenafval en het gebruik van machines en producten. Hoeveel uur een tuinman nodig heeft voor het onderhoud van uw tuin loopt erg uiteen. Als uw tuin echt toe is aan een grote onderhoudsbeurt en u beschikt over een relatief grote arbeidsintensieve tuin dan is het voordeliger om een hoveniersploeg in te schakelen voor een grote onderhoudsbeurt. Een grote onderhoudsbeurt kost gemiddeld tussen de € 800 en € 1.000 en is inclusief de voorrijkosten, het afvoeren van het groenafval en het gebruik van machines en producten.

Kies voor de specialist

Er wonen vast een paar mensen bij u in de straat die uw tuin onder handen willen nemen voor een prikkie. Dit klinkt misschien aantrekkelijk, maar denk eraan: goedkoop is duurkoop. Een tuin onderhouden is een vak apart. Wist u bijvoorbeeld dat elke struik, boom of plant op een eigen handleiding heeft als het om snoeien gaat? Een tuinman wel. Kiest u ervoor om een tuinman in te schakelen voor tuinonderhoud, dan kiest u voor perfectie. Ook voorkomt u met het inhuren van een tuinman dat u zelf die mooie rozenstruik achterin de tuin verknipt. Wilt u een tuinman inhuren voor het onderhoud van uw tuin? Het loont om voorafgaand de prijzen van verschillende hoveniersbedrijven te vergelijken. Wist u dat de prijzen van de verschillende hoveniersbedrijven tot wel 40% verschillen? Vraag bij ons met slechts één aanvraag tot wel 6 offertes aan van professionele hoveniersbedrijven in uw regio. De offertes voor tuinonderhoud heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Als u deze offertes naast elkaar legt, ziet u in één oogopslag welk hoveniersbedrijf tuinonderhoud voor de scherpste prijs aanbiedt. Oriënteer van te voren dus goed en laat uw tuin onderhouden tegen de beste prijs.

Moderne onderhoudsarme tuin

Besparen op tuinonderhoud

Beparen doet iedereen graag. Waarom de hoofdprijs betalen als het ook een stuk goedkoper kan? Met onderstaande tips houdt u de prijzen van het onderhoud van uw tuin zo laag mogelijk.

Bespaartip 1: Zelf werkzaamheden verrichten

Sommige werkzaamheden zijn eenvoudig zelf te verrichten. Haal bijvoorbeeld zelf de dode bladeren weg, of maai zelf uw gazon als u daar de tijd voor heeft. Alle kleine beetjes helpen mee als het om besparen gaat.

Bespaartip 2: Abonnement

Als u uw tuin één keer per jaar of per twee jaar laat onderhouden heeft een tuinman hier veel meer werk aan dan wanneer u het maandelijks laat doen. Een onderhoudsabonnement is een goede manier om hier geld op te besparen. Een grote tuin met veel bomen en planten heeft één keer per maand onderhoud nodig. Een kleinere tuin met minder bomen en planten heeft ongeveer twee keer per jaar onderhoud nodig. Wat betreft het abonnement heeft u de touwtjes in handen. Samen met uw tuinman spreekt u alvorens het vastleggen van het contract af wat er wel en wat er niet in het abonnement behoort.

Bespaartip 3: Minder drukke periode voor groot onderhoud

U wilt geen onderhoudscontract, maar u wilt wel dat uw tuin eenmaal per jaar goed onder handen wordt genomen. Plan dan de grote onderhoudsbeurt in de minder drukke periode. In het voorjaar en de zomer heeft de tuinman een zeer volle agenda. Het kostenplaatje voor een tuinonderhoud in mei zal er anders uitzien dan een offerte voor dezelfde onderhoudsbeurt in oktober.

Bespaartip 4: Breng zelf uw tuinafval weg

Als u zelf uw tuinafval wegbrengt naar bijvoorbeeld de milieustraat bespaart u flink op de prijzen van uw tuinonderhoud. Een hoveniersbedrijf rekent gemiddeld € 60 euro voor het storten van 1 ton tuinafval. Reken maar uit hoeveel u bespaart als u dit zelf weg brengt.

Bespaartip 5: Vraag offertes aan voor tuinonderhoud

Hoveniersbedrijven hanteren allemaal andere prijzen voor dezelfde klus. Het loont daarom altijd om uw zoektocht naar een tuinman te starten met het vergelijken van meerdere offertes voor tuinonderhoud. Wist u dat u met het vergelijken van offertes tot wel 40% op de prijzen voor tuinonderhoud bespaart? Vul gratis en vrijblijvend onze offerteaanvraag in en ontvang binnen 2 twee werkdagen tot maximaal 6 offertes van hoveniersbedrijven in uw regio. Wilt u er zeker van zijn dat u niet te veel betaalt voor tuinonderhoud? Vergelijk de offertes met elkaar en zie in één oogopslag het prijsverschil tussen de verschillende hoveniersbedrijven.

Puppy en kitten in tuin