Tuinaanleg offertes

Wilt u deze zomer nog genieten van uw droomtuin? Laat uw tuin ontwerpen en/of aanleggen, maar wel tegen de scherpste prijs. Vergelijk offertes voor tuinaanleg om snel en eenvoudig de beste prijs boven water te halen. Lees hier alles wat u moet weten over het aanvragen en vergelijken van offertes.

Offerte tuinaanleg: welke prijs is gebruikelijk?

Als u een nieuwe tuin wilt, is het mogelijk om een tuinontwerp te laten maken door een specialist. De specialist maakt een ontwerp dat past bij uw wensen, omgeving en huis. Ook als u een ontwerp wil laten maken, is het aan te raden hier een offerte voor aan te vragen. Wat een ontwerp gaat kosten ligt aan het oppervlakte van uw tuin. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het laten maken van een tuinontwerp.

Oppervlakte tuin

Gemiddelde prijs (inclusief btw)

Kleiner dan 300 m²€ 250 - € 400
Groter dan 300 m²€ 2 per m²
Beplantingsplan30% van het tuinontwerp

Als u tevreden bent met het tuinontwerp is het tijd voor de volgende stap: de tuinaanleg. Ieder project is anders. Wat de exacte kosten zijn van het aanleggen van uw tuin ligt aan het oppervlakte en de indeling van uw tuin. Laat u uw stadstuin van 50 m² bestraten met betontegels, dan bent u minder geld kwijt dan wanneer u uw tuin van 450 m² laat beplanten. Nu is dit wel een extreem voorbeeld, maar u begrijpt waar we heen willen. Een overzicht van de materiaalkosten die komen kijken bij tuinaanleg ziet u hieronder. Neem deze kosten mee in de berekening van de aanleg van uw tuin.

Materiaal

Gemiddelde prijs per m² inclusief btw

Gras€ 5 - € 10
Beplanting€ 12 - € 28 (afhankelijk van uw voorkeur)
Straatwerk€ 10 - € 65 (afhankelijk van steensoort)
Houten vlonders€ 50 - € 125 (afhankelijk van houtsoort)

Moderne tuin met tuinverlichting

Vergelijk verschillende tuinaanleg offertes

Te veel betalen is nooit leuk, ook niet als het gaat om het uitbesteden van de aanleg van uw tuin. Als u er achteraf achter komt dat een ander hoveniersbedrijf uw tuin voor honderden euro’s goedkoper aan had kunnen leggen, baalt u hier ontzettend van. Voorkom nare situaties als deze, vergelijk offertes voor tuinaanleg van verschillende hoveniersbedrijven voordat u akkoord gaat met een prijs. Met het vergelijken van offertes bespaart u tot 40% op de aanleg van uw tuin. Vraag hier met één aanvraag tot maximaal 6 offertes voor tuinaanleg aan. Het aanvragen neemt slechts 2 minuten van uw tijd in beslag. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes van de verschillende hoveniersbedrijven al in huis. De offertes voor tuinaanleg legt u vervolgens naast elkaar zodat u in één oogopslag ziet welk hoveniersbedrijf het voordeligst is. Heeft u alle offertes ontvangen, maar zit de perfecte tuinman er voor u niet tussen? Dat is geen enkel probleem. Het aanvragen en ontvangen van de offertes is geheel gratis én vrijblijvend. U zit nergens aan vast en bent tot niets verplicht.

Waarom kiezen voor een tuinontwerp?

Een tuin waar u helemaal tot rust kan komen na een lange werkdag en zware werkdag. Klinkt dat als muziek in uw oren? Kies er dan voor om een professioneel tuinontwerp te laten maken. Zonder tuinontwerp is een tuin eerder verzameling van allerlei losse elementen in plaats van één geheel. Het laten maken van een tuinontwerp zorgt ervoor dat uw tuin mooi is en vooral ook mooi blijft. Door het juiste tuinontwerp te laten maken heeft u een tuin die alle seizoenen aantrekkelijk is. Het laten maken van een tuinontwerp is een kleine investering, waar u jarenlang van profiteert.

Moderne tuin met zwemvijver

Tuinaanleg: het echte werk

Als het ontwerp definitief is is het tijd voor het echte werk. De tuinaanleg gaat beginnen. Kiest u ervoor om het zelf te doen, het werk uit te besteden aan een hovenier of een combinatie van beiden? Het uitbesteden van de aanleg van uw tuin aan een hovenier geeft u snel het gewenste resultaat. Dit zijn de verschillende stappen die een hovenier doorloopt bij tuinaanleg:

  1. Uw tuin wordt ingemeten. Door het inmeten weet de hovenier waar alle elementen moeten komen zodat uw tuin overeen komt met het ontwerp.
  2. Voorbereiden van de grond op de hernieuwde tuinaanleg. Alles uit de oude tuin wordt verwijderd, zodat deze helemaal leeg is.
  3. Vervolgens gaat de hovenier aan de slag met bestraten en beschutten.
  4. Het aanleggen van gras en beplanting is de vierde en laatste stap van tuinaanleg. Alle bomen, struiken en planten worden op hun plaats gezet.

Rennende puppy

Hoe werkt het aanvragen van offertes?

Het invullen van onze offerteaanvraag is erg eenvoudig en neemt slechts 2 minuten van uw tijd in beslag. Bij de offerteaanvraag vult u uw postcode in en geeft u een omschrijving van uw tuin. Hoe preciezer uw omschrijving, hoe preciezer de prijzen zijn die de hoveniersbedrijven in de offertes geven. Na het invullen en versturen van de aanvraag hoeft u niet lang te wachten. U ontvangt de 6 verschillende offertes namelijk binnen 2 werkdagen al in huis. Als u de ontvangen offertes voor tuinaanleg naast elkaar legt ziet u direct welk hoveniersbedrijf u het beste aanbod doet. Besparen was nog nooit zo eenvoudig!

Waar u op moet letten

U gaat zien dat iedere ontvangen offerte anders is. Ieder hoveniersbedrijf hanteert een andere prijsopbouw. Neem alle offertes daarom zorgvuldig door en let vooral op de volgende punten:

  • Arbeidskosten. De arbeidskosten berekent een hoveniersbedrijf op basis van uurloon, per m² of door middel van de totale prijs van de klus. Als u van te voren een vaste prijs voor de klus of per m² afspreekt met uw tuinman weet u zeker dat u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.
  • Materiaalkosten. Denk bij materiaalkosten bijvoorbeeld aan kosten voor planten en/of het gebruik van kunstmest en bestrating. Let op: bij sommige hoveniersbedrijven zitten de materiaalkosten al berekend bij de arbeidskosten en bij andere hoveniersbedrijven is dit los van elkaar.
  • Voorrijkosten. Tuinmannen werken natuurlijk niet op kantoor, maar in uw tuin. Om de transportkosten te dekken rekenen de meeste hoveniersbedrijven voorrijkosten. Het loont daarom om een hoveniersbedrijf bij u in de buurt te kiezen, zeker als de hovenier met regelmaat terugkomt.
  • Btw. In de meeste gevallen wordt bij offertes het bedrag onderaan de streep inclusief btw weergegeven. Toch is het verstandig om dit nog even te checken. Gaat u ervan uit dat het totale bedrag inclusief btw is en het blijkt later exclusief te zijn, vallen de kosten vele malen hoger uit dan gepland. Let er dus altijd op of de genoemde prijzen op de offertes voor tuinaanleg inclusief of exclusief btw zijn.

Tuinaanleg offertes aanvragen

Voordelig uw tuin aan laten leggen

Als u al eens eerder een hoveniersbedrijf heeft ingeschakelt voor tuinaanleg of tuinonderhoud weet u hoe enorm het aanbod is. In uw regio zijn er tientallen hoveniersbedrijven werkzaam. Hoe weet u of en betrouwbaar en betaalbaar is? Bij ons vraagt u snel en eenvoudig offertes voor tuinaanleg aan bij 6 erkende hoveniersbedrijven in uw omgeving. Het invullen en versturen van de offerteaanvraag kost u hooguit 2 minuten en is geheel gratis en vrijblijvend. Het enige wat u daarna hoeft te doen is wachten en vergelijken. De offertes voor tuinaanleg ontvangt u binnen 2 werkdagen al in uw mailbox. Leg de offertes naast elkaar om zo het hoveniersbedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. De mensen die u voorgingen ontdekten met het vergelijken van offertes dat het prijsverschil oploopt tot wel 40%. Voorkom dus dat u te veel betaalt voor tuinaanleg en start met vergelijken.