Hovenier offertes

Heeft u geen geldboom in uw tuin, maar bent u wel op zoek naar de beste hovenier? Het prijsverschil tussen de verschillende hoveniers loopt op tot 40%, wat al snel enkele honderden euro’s kan schelen op de aanschaf van een nieuwe tuin. Lees hier alles over hovenier offertesd en ontdek hoe u bespaart op uw tuin.

Hovenier offertes: welke prijs is gebruikelijk?

Een hovenier, of tuinman, schakelt u in voor alle verzorging van uw tuin. Of het nu gaat om het ontwerpen, aanleggen of onderhouden van uw tuin. Een hovenier is voor alles inzetbaar. Bent u van plan om binnenkort een hovenier in te schakelen? Dan is het verstandig om meerdere hovenier offertes naast elkaar te leggen. Omdat de werkzaamheden van een hovenier erg variëren is het erg lastig om een gebruikelijke prijs te geven. De ene hovenier berekent de kosten per uur en de andere hovenier doet dit per klus. Het is verstandig om van te voren onderzoek te doen naar de prijzen die hoveniers hanteren, zodat u weet waar u op kunt rekenen. Wij helpen u graag op weg. In het onderstaande overzicht ziet u de gemiddelde kosten die een hovenier rekent per uur.

Dienst

Gemiddelde kosten inclusief btw

Hovenier€ 35 - € 50 per uur

Zoals eerder genoemd is het door de variërende werkzaamheden lastig om een gebruikelijke prijs te geven. Wel kunt u met deze prijsindicatie beoordelen of een hoveniersbedrijf een redelijke prijs hanteert. Door het vergelijken van offertes heeft u een goede onderhandelingspositie. Ontvangt u een hovenier offerte waarop een uurtarief vermeld staat van € 65 per uur, dan weet u dat u beter nog even verder kunt zoeken naar een voordeliger hoveniersbedrijf. Vraagt een hoveniersbedrijf voor dezelfde klus € 40 per uur, dan weet u dat dit een redelijke prijs is. Wilt u meerdere hovenier offertes vergelijken zonder dat dit veel tijd in beslag neemt? Lees snel verder.

Tuin met gazon

Besparen op uw klus in de tuin? Vergelijk hovenier offertes

Prijzen vergelijken doen we allemaal. Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe bank of om het doen van de dagelijkse boodschappen, bewust of onbewust bent u op zoek naar de laagste prijs. Ook wanneer u van plan bent om een hoenier in te schakelen is het verstandig om de prijzen te vergelijken. Het aanbod van hoveniersbedrijven in België is enorm, wat de zoektocht naar een voordelige hovenier niet makkelijk maakt. Ga niet akkoord met de eerste hovenier offerte die u ontvangt, maar vergelijk de offertes van meerdere hoveniersbedrijven in uw regio. Heeft u geen zin of tijd om zelf op zoek te gaan naar deze bedrijven en ze één voor één te benaderen? Vraag dan hier met één aanvraag meerdere hovenier offertes aan bij maximaal 6 hoveniersbedrijven in uw regio. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Onze offerteaanvraag werkt een stuk sneller dan het één voor één aanvragen van offertes. Als u de ontvangen hovenier offertes naast elkaar legt, ziet u in één oogopslag bij welk hoveniersbedrijf u het voordeligst uit bent. Wist u dat u met het vergelijken van verschillende hovenier offertes tot wel 40% bespaart? Tel uit uw winst!

Hoe werkt het?

Het vergelijken van prijzen was nog nooit zo eenvoudig. Met één offerteaanvraag vraagt u tot wel 6 offertes aan bij verschillende bedrijven. Hoe dit eenvoudige proces in zijn werk gaat leest u hier:

 1. Vul de offerteaanvraag in. Het invullen van de offerteaanvraag kost maximaal 2 minuten van uw tijd. Allereerst vult u uw postcode in. Vervolgens vult u in om wat voor tuin het gaat, wat het oppervlakte van uw tuin is en wat de exacte werkomschrijving is. Als u specifieke wensen of opmerkingen heeft, voegt u deze toe in de daarvoor bestemde ruimtes. Hoe duidelijker u de opdracht omschrijft, hoe betrouwbaarder de prijzen op de hovenier offertes zijn. Uw gegevens worden enkel gebruikt voor de offerteaanvraag.
 2. Wachten op de hovenier offertes. Zodra u de offerteaanvraag heeft ingevuld en verstuurd, is het een kwestie van wachten. Gelukkig hoeft u niet lang te wachten. Binnen 2 werkdagen ontvangt u al offertes van maximaal 6 verschillende hoveniersbedrijven bij u in de regio.
 3. Kijk en vergelijk. Als u alle hovenier offertes in uw mailbox heeft ontvangen begint het vergelijken. Leg de ontvangen offertes naast elkaar en vergelijk de prijzen. In één oogopslag spot u het hoveniersbedrijf met de scherpste prijzen. Het bedrag dat u bespaart met het vergelijken van offertes loopt op tot maximaal 40%!

Hovenier offertes formulier

Wat ontvangt u?

Hovenier offertes bevatten veel belangrijke informatie over de kosten van uw klus. Uiteraard kijkt u als eerst naar de totaalprijs van uw klus die onderaan de offerte vermeld staat, maar er zijn meer belangrijke punten die uw aandacht vereisen. Neem de ontvangen offertes daarom altijd goed door en let vooral op de volgende punten:

 • Arbeidskosten. Een belangrijk onderdeel van een hovenier offerte is het onderdeel arbeidskosten. Een hovenier rekent voor zijn werk in de tuin in de meeste gevallen een vast bedrag per uur. De gemiddelde kosten die een hovenier rekent per uur liggen tussen € 35 en € 50 inclusief btw. Zijn de arbeidskosten op de door uw ontvangen offerte veel hoger dan € 50 per uur, dan weet u dat dit ver boven het gemiddelde is.
 • Voorrijkosten. Naast de arbeidskosten staan er mogelijk ook voorrijkosten op de offerte. In de meeste gevallen worden deze berekend per gereden kilometer. Als u onze offerteaanvraag invult wordt uw aanvraag verstuurd naar hoveniersbedrijven in uw regio. De kans is groot dat u weinig of zelfs niets aan voorrijkosten betaalt.
 • Materiaalkosten. Wilt u beplanting in uw tuin of uw oprit laten bestraten? Dan betaalt u naast de arbeidskosten, ook voor de planten of tegels. Ook als u uw tuin door een hovenier laat bemesten, betaalt u voor de gebruikte mest. Een hovenier rekent ook het gebruik van speciale machines, bijvoorbeeld een hakselaar, onder de materiaalkosten.
 • Garantie. Of u nu de hovenier inschakelt om een terras aan te leggen of om een gazon te zaaien, u profiteert in beide gevallen van garantie. U wilt namelijk niet dat uw terras binnen korte termijn verzakt of dat uw gazon niet groeit of verdort. De voorwaarden van de garantieregeling verschillen per klus per specialist. Vergeet dus niet om uw hovenier te raadplegen wat betreft de garantie.

Vrouw blij met haar tuin

Besparen op  uw hovenier

Er zijn verschillende manieren om uw uitgaven aan een hovenier zo laag mogelijk te houden. De grootste bespaartip, het vergelijken van offertes, hebben we u al gegeven. Hieronder staan voor u nog enkele tips om te besparen op uw hovenier:

 • Kies voor onderhoudsvrij. Bij het aanleggen van uw tuin kunt u kiezen voor een onderhoudsvrije tuin. Een groot terras vergt minder aandacht dan een druk beplante tuin.
 • Doe zelf klusjes in uw tuin. Als u zelf de dode bladeren en planten verwijderd of het gras maait hoeft uw hovenier dit niet meer te doen.
 • Kies voor een onderhoudsabonnement. Hierbij geldt: voorkomen is beter dan genezen. Met een onderhoudscontract wordt uw tuin regelmatig door een hovenier onderhouden en betaalt u een vooraf afgesproken bedrag. Een verwaarloosde tuin laten opknappen is duurder dan regelmatig tuinonderhoud.
 • Breng zelf uw tuinafval weg. Als een hovenier dit voor u doet kost u dit gemiddeld € 60 per ton tuinafval. Vaak is het dumpen van tuinafval in de milieustraat gratis. Tel uit uw winst.

Besparen op uw hovenier

De beste kwaliteit voor de scherpste prijs

De prijzen die de verschillende hoveniersbedrijven hanteren voor hun werkzaamheden lopen erg uiteen. Om uw uitgaven voor een hovenier zo laag mogelijk te houden is het aan te raden om de prijzen van de verschillende bedrijven te vergelijken. Wist u dat het verschil tussen de prijzen van de verschillende hoveniersbedrijven oploopt tot wel 40%? Vraag dus meerdere offertes aan en ga niet akkoord met de eerste de beste hovenier waarbij u een aanvraag heeft gedaan. Het aanvragen van hovenier offertes bij verschillende bedrijven is erg tijdrovend. Het is begrijpelijk dat u uw kostbare tijd liever ergens anders in steekt. Wij bieden hiervoor de ideale oplossing. Vraag hier gratis én vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 ervaren hoveniers in uw regio. De hovenier offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen al in uw mailbox. Leg de ontvangen hovenier offertes naast elkaar om zo zonder veel moeite de beste deal te scoren. Het aanvragen van de offertes kost u maximaal 2 minuten van uw tijd en het vergelijken heeft u ook binnen enkele minuten gedaan. Geniet dit jaar nog van een paradijs in uw tuin!