Oprit aanleggen

U komt uw straat inrijden na een lange en zware dag. U parkeert uw auto twee straten verderop, want dichterbij zijn er geen parkeerplekken meer. Net als u uit uw auto stapt begint het hard te regenen. Voordat u bij uw voordeur aankomt, bent u drijfnat. Herkent u dit, en bent u het beu? Laat een oprit of parking naast uw huis aanleggen. Alles wat u dient te weten over het aanleggen van een oprit vindt u hier.

Oprit aanleggen prijs

Opritten kunnen gelegd worden in verschillende vormen en met verschillende materialen. Bent u benieuwd naar wat de prijs is van het aanleggen van een oprit? U vindt hieronder de gemiddelde prijzen voor het aanleggen van een oprit.

Type oprit

Gemiddelde kosten per m² inclusief btw

Grind en splitVanaf € 10
Klinkers€ 20 - € 45
Gestort beton€ 35 - € 50
Asfalt€ 35 - € 150

Als u kiest voor klinkers, grind of split zijn er bijkomende benodigdheden waar u rekening mee dient te houden. Ophoogzand en opsluitbanden heeft u nodig als u gaat bestraten. Daarnaast raden wij u aan om een stratenmaker of tuinman in te huren. Hieronder een overzicht van de bijkomende kosten:

Bijkomende benodigdheden

Gemiddelde kosten inclusief btw

Ophoogzand€ 40 - € 60 per m³ (goed voor 20 m²)
Opsluitbanden€ 2 - € 5 per m
Palissadebanden€ 8 - € 14 per m
Stratenmaker€ 10 - € 14 per m²
€ 30 - € 50 per uur

*Of de stratenmaker het tarief per m² of het uurtarief vraagt hangt af van de klus. Spreek van te voren een tarief of prijs af, zodat u niet voor verrassingen komt staan.

Niet ieder persoon heeft de middelen en de kennis om een oprit aan te leggen. Het is slim om een stratenmaker in te huren voor het aanleggen van uw oprit. Een stratenmaker weet precies wat hij moet doen en waar hij rekening mee moet houden. Stratenmakers hanteren allemaal hun eigen prijzen. Deze prijzen verschillen onderling flink waardoor het verstandig is om meerdere offertes naast elkaar te leggen. Op deze manier weet u zeker dat u de beste deal heeft. Wij helpen u hier graag een handje mee. Vraag nu geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van stratenmakers bij u in de regio. U ontvangt na het versturen van uw aanvraag binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes in huis. De offertes kunt u naast elkaar leggen waarna u in één oogopslag ziet welke specialist u het beste aanbod doet.

Wat voor oprit kiest u?

Zoals u aan de uiteenlopende prijzen ziet, zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om het aanleggen van een oprit. Of u kiest voor klinkers of asfalt, ieder type oprit heeft zijn voor- en nadelen. Bent u er nog niet helemaal uit voor welk type oprit u moet kiezen? Lees hier dan meer over de verschillende soorten.

Grind en split

Grind en/of split  is relatief voordelig als u het laat fungeren als oprit. Grind en/of split is er al vanaf € 10 per m². Het aanleggen van een oprit met grind en/of split is vrij eenvoudig. Ook een goede reden om voor grind en/of split te kiezen is dat u kunt horen als er iemand uw oprit op komt rijden of lopen, dit schrikt inbrekers vaak af. Daarnaast is grind en/of split zeer onderhoudsvrij.

Klinkers

Niet alle soorten klinkers zijn geschikt om te dienen als oprti. De klinkers moeten hier minimaal 7 cm dik voor zijn. Zijn de klinkers dunner dan 7 cm, dan is de kans groot dat zij scheuren op het moment dat u er met uw auto overheen rijdt. Let er wel op dat u voor een legverband kiest dat geschikt is om te gebruiken als oprit. U wilt uiteraard niet dat uw oprit gaat verzakken. Klinkers kosten tussen € 20 en € 45 per m².

Gestort beton

Een betonnen oprit is zeer duurzaam en vergt weinig onderhoud. De kosten van een betonnen oprit liggen tussen € 35 en € 50 per m². Zodra het beton gestort is, heeft u er nog weinig omkijken naar. Beton is ongevoelig voor vervorming, bijvoorbeeld door wortels van bomen. U kunt kiezen voor een look die bij uw huis en tuin past. Op de afbeeldingen hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Van links naar rechts: gebezemd beton, uitgewassen beton en print beton.
Drie verschillende soorten beton

Asfalt

Heeft u een grote of lange oprit en bent u fan bent van een strakke oprit met weinig onderhoud, dan is asfalt iets voor u. Doordat er geen sprake is van voegen op uw oprit, kan er geen onkruid of ander groen tussen groeien. Asfalt is, vooral bij grotere oppervlakken, relatief goedkoop in aanleg. De prijs van asfalt ligt tussen € 35 en € 150 per m².

Oprit van asfalt

Besparen op uw oprit

Wilt u uw oprit aanleggen, maar heeft u werkelijk geen idee wie u daarvoor moet inhuren? Stop met uw eindeloze zoektocht naar een ervaren stratenmaker. Vraag hier geheel gratis en vrijblijvend met één aanvraag meerdere offertes aanvragen bij meerdere stratenmakers bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes waarmee we u de kans bieden om tot wel 6 ervaren stratenmakers met elkaar te vergelijken. Door het vergelijken van de verschillende prijzen die de stratenmakers hanteren bespaart u tot maximaal 40% op uw totale klus. Kies dus voor de voordeligste vakman in uw regio zodat u voortaan uw auto niet meer twee straten verderop hoeft te parkeren en u niet doorweekt thuis komt.