Asfalt oprit

Asfalt kennen we voornamelijk als verharding van wegen en fietspaden. Maar wist u dat asfalt ook erg geschikt is als oprit of parking? Als u kiest voor een asfalt oprit, dan krijgt u een sterke, strakke oprit waar u weinig tot geen onderhoud aan heeft. Bent u nieuwsgierig geworden? Lees hier alles over het asfalteren van uw oprit.

Kosten voor een asfalt oprit

Het is lastig om van te voren een exacte prijs te geven voor het asfalteren van uw oprit of parking. Iedere oprit is anders. Als er veel bochten of speciale vormen in het te asfalteren gedeelte zitten zijn de kosten gemiddeld hoger dan wanneer het om een recht stuk gaat. In onderstaand schema vindt u de prijs voor het asfalteren van uw oprit.

Materiaal

Prijs per m²

Asfalt€ 35 - € 150

Te veel betalen is nooit leuk. Zeker niet als u er achteraf pas achter komt. Zoals u ziet kan de prijs voor het asfalteren van uw oprit flink uiteenlopen. Het is slim om de prijzen van verschillende asfalteerbedrijven te vergelijken alvorens u een deal maakt met een asfalteerbedrijf. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaald. Dat u niet alle asfalteerbedrijven in de regio uit uw hoofd kent is geen ramp. Wij helpen u hier graag bij. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 betrouwbare specialisten bij u in de buurt. Deze offertes heeft u al binnen twee werkdagen in huis. Zo ziet u in één oogopslag welk bedrijf u het beste aanbod doet. Wist u dat het prijsverschil tussen de asfalteerbedrijven op loopt tot 40%? Door het vergelijken van offertes bespaart u dus tot maximaal 40% op asfalt oprit. Als u toch besluit niet te kiezen voor een asfalt oprit is dit geen enkel probleem. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Overweegt u om uw oprit of parking te laten asfalteren? Doe de aanvraag en laat het besparen beginnen!

Asfalt oprit

De voordelen van een oprit van asfalt

Asfalt is niet iets wat u kunt kopen bij de bouwmarkt. Asfalt is een mengsel van steen, zand en bindmiddel. Kenmerkend voor asfalt is dat het bindmiddel uit bitumen bestaat. Bitumen zorgen ervoor dat de grondstoffen aan elkaar worden gebonden en bij elkaar blijven. Dit alles wordt gemengd op een temperatuur van 170 graden celcius. Met een speciale machine wordt het asfalt verspreid. Na een dag is het asfalt afgekoeld en is uw oprit of parking klaar voor gebruik. Naast dat het de volgende dag al te berijden is, heeft een oprit van asfalt nog meer voordelen. Hieronder zijn de drie belangrijkste voordelen van een oprit van asfalt voor u onder elkaar gezet:

  1. Eenvoudig in onderhoud. Als het asfalt eenmaal gelegd is, heeft u er geen omkijken naar. Omdat asfalt geen kieren of voegen heeft is er geen sprake van onkruid of mosgroei tussen of op het asfalt.
  2. Relatief goedkoop bij grotere oppervlakken. Hoe groter het te asfalteren oppervlakte, hoe goedkoper per m² wordt. Asfalt is vooral voordelig als u een grote oprijlaan heeft die u wilt laten asfalteren. Het laten leggen van bestrating kost veel meer tijd, wat u merkt in uw portomonnee.
  3. Een strevige en egale verharding. Asfalt wordt niet voor niets gebruikt voor het grootste gedeelte van de openbare wegen. Een asfalt oprit is stevig en egaal. Het rijdt een stuk lekkerder dan bijvoorbeeld ongelijke klinkers of grind.
  4. Eenvoudig zelf te repareren. Wist u dat u scheuren of gaten in uw oprit van asfalt zelf kunt repareren met een koud asfalt? Koudasfalt koopt u online of bij de specialist bij u in de buurt, voor nog geen € 30 per emmer. Met één emmer kant-en-klaar koudasfalt kunt u 1 m² aan scheuren of gaten repareren. Zorg voordat u het asfalt gaat repareren dat de ondergrond goed schoongemaakt is. Vervolgens kunt u het koudasfalt op de scheuren of gaten plaatsen. Als u de gerepareerde stukken afstrooit met zand, kunt u het dezelfde dag nog berijden.

Vrijstaande huizen en rijtjeshuizen

Een oprit van asfalt is niet voor iedereen even aantrekkelijk. We zien dat een oprit van asfalt vooral in trek is bij mensen met een vrijstaand huis en/of mensen met een lange oprijlaan. Een oprit of parking van asfalt ziet er netjes en verzorgd uit en geeft uw huis net wat extra’s. Mensen die in een rijtjeshuis of twee-onder-een-kapwoning kiezen over het algemeen sneller voor een ander type bestrating. Het asfalteren van kleine opritten is in verhouding aan de prijzige kant. Om deze reden zien de meeste mensen er vanaf en kiezen zij liever voor een ander materiaal als zij hun oprit gaan aanleggen.

Simpel maar mooie asfalt oprit

Besparen op uw oprit van asfalt

Het asfalteren van uw oprit of parking is een investering waar u minimaal 10 á 15 jaar plezier van zult hebben. Wilt u niet de hoofdprijs betalen? Lees dan de onderstaande bespaartips goed door.

  1. Doe zelf de voorbereidingen. Een asfalteerbedrijf rekent een hoge prijs voor het graven van een geul en het wegbrengen van de overtollige grond. U bespaart veel door zelf een geul te graven en de overtollige grond af te voeren naar een recyclagepark of milieustraat.
  2. Vergelijk offertes voor de beste deal. Offertes vergelijken: een minder zware, maar net zo efficiënte manier om te besparen op uw oprit van asfalt. Als u uw oprit wil laten asfalteren door een asfalteerbedrijf wilt u natuurlijk wel dat uw oprit goed geasfalteerd is dat u er lang plezier van heeft. Dit betekent niet dat u er de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Vergelijk daarom offertes van verschillende asfalteerbedrijven voordat u akkoord gaat met een prijs. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij de beste asfalteerbedrijven in uw regio verzameld. Vraag hier met slechts één offerteaanvraag prijsinformatie aan van tot wel 6 asfalteerbedrijven in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Zo ziet u in één oogopslag welk asfalteerbedrijf u het scherpste aanbod doet. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Besparen was nog nooit zo eenvoudig!

Grote asfalt oprit